CorelDRAW نرم افزاری کاملا حرفه ای برای طراحی گرافیکی است. شما با استفاده از این نرم افزار می توانید وکتور را طراحی کنید یا به صورت کاملا حرفه ای صفحه بندی را انجام دهید. طراحی چند بعدی و ابزاری مسیریابی این نرم افزار برای طراحی بسیار کارآمد هستند. قابلیت های ویرایش عکس این نرم افزار و ابزار طراحی وبسایت آن در نوع خود بی نظیر می باشند. با استفاده از CorelDRAW Graphics Suite و امکانات منحصر به فرد آن برای ویرایش تصاویر و کار با فونت ها، ابزار حرفه ای طراحی گرافیکی و طراحی سایت آن می توانید خلاقیت خود را در زمینه طراحی افزایش دهید.
این نرم افزار بطور کلی یک نرم افزار ویرایشگر گرافیک برداری است و طیف بسیاری وسیعی از امکانات را در اختیار کاربر قرار می دهد تا در روش کار و چگونگی خروجی کار حداکثر خلاقیت خود را بدون نگرانی بابت کمبود امکانات بکار گیرد. با استفاده از این نرم افزار می توانید طرح های گرافیکی زیبا و حرفه ای طراحی کنید و در انجام اینکار از مجموعه ای کامل از ابزارهای طراحی و ویرایش بهره مند شوید. از جمله خصوصیات این نرم افزار می توان به امکان لایه بندی پروژه ، پشتیبانی از بیش از ۱۰۰ فرمت تصویری ، امکان قرار دادن جداول در طرح و امکان تایپ به زبان فارسی اشاره کرد . همچنین شایان ذکر است که این نسخه از نرم افزار علاوه بر پشتیبانی از فرمت های مربوط به نسخه های قبلی نرم افزار ، امکان استفاده از فرمت های مربوط به نرم افزار فتوشاپ ، مجموعه نرم افزاری آفیس و فایل های پی دی اف را فراهم آورده است.
کورل از نظر طراحی به خاطر دقت بالا بسیار مناسب است و طراحی شکل ها و نقشه های پیچیده در کورل به خاطر داشتن ابزار کاربردی و متنوع به سادگی انجام می شود. از کورل در بازار کار زیاد استفاده می شود، برای نمونه: طراحی و آماده سازی نوشته و آرم های مختلف برای برش با دستگاه کاتر پلاتر که اکثرا ًمورد مصرف شرکت های تبلیغاتی و تابلوسازی و برش شبرنگ می باشد؛ طراحی پوستر و کاتالوگ و کارت ویزیت؛ طراحی با استفاده از Template ها و صفحات آماده آن برای مجله ها و روزنامه ها؛ طراحی صفحات وب. (البته به شکل محدود و در کنار دیگر برنامه ها مثل ّFlash و…)؛ طراحی پارچه در کارخانجات چاپ پارچه و …
از لحاظ امور چاپ کورل دراو یک ویژگی بسیار مهم دارد که آن هم به خاطر برداری بودن آن است. به این معنی که نوشته ها و آرمها در چاپ بسیار دقیق و تمیز بوده و در اصطلاح رنجه ندارد و لبه نوشته ها پله پله نمی شود که برای رسیدن به این منظور در برنامه ای مثل Photoshop باید اندازه و Resolution بسیار زیاد باشد که خود مشکلاتی دارد. موارد استفاده کورل دراو تنها به موارد فوق محدود نمی شود و هر کس به تناسب نیازهایش می تواند از کورل دراو استفاده کند. اساس این برنامه گرافیکی بر فرمولهای ریاضی قرار داده شده است. یعنی همه اشکال در این برنامه به صورت بردار می باشند . این مطلب باعث ایجاد دو حسن شده :
۱ : به این ترتیب کیفیت تصاویر ساخته شده با این برنامه بسیار افزایش می یابد. شما هر چه قدر این تصاویر را بزرگ و کوچک کنید، هیچ تأثیری بر کیفیت تصویر نخواهد داشت. یا هر چه قدر زوم (zoom) کنید هرگز به پیکسل نمی رسید.
۲ : این قابلیت باعث شده تا فایل های اصلی کورل دراو بسیار کم حجم باشند.
در مقایسه بین کورل دراو و Adobe Illustrator (به عنوان دو رقیب! در عرصه گرافیک برداری البته به همراه فری هند) مسلماً کورل دراو پیروز خواهد شد. محیط Illustrator شباهت بسیار زیادی با فتوشاپ دارد که فقط دستورها و ابزار در آن تفاوت کرده است. که این نوع محیط برای کارهای برداری با توجه به قابلیت تغییر اندازه بسیار زیاد این نوع از فایل ها اصلاً مناسب نیست. و البته در نوع دستورها ابزارها و … هم باز کورل برتری خاص خود را دارد. به عنوان مثال برای ترسیم مسیر (به عنوان یکی از مهمترین وسائل برای طراحی برداری) در Illustrator خیلی نامأنوس و بسیار شبیه کشیدن مسیر در فتوشاپ است !! که اصلاً خوش دست نیست و از این جمله موارد بسیار زیاد است.
پسوند اصلی فایل های کورل دراو – (Corel DRaw) به صورت cdr است. ولی تقریباً تمام فایل های برداری wmf، al، epsemfwpgdsf، drwdwg، dxf، fmv، fh،met،ppt، shw …،) را می تواند باز کند. همچنین معروفترین فایل های پیکسلی psd، cpt، jpg، gif، tif، bmp، fpx، pcd، tga، img، pp۴، macءcal، wl، xpm، xcf،png…، را Import می کند. شاید اوایل کار کردن با دراو و محیط این برنامه نامأنوس باشد، ولی با ممارست و تکرار برای شما ساده خواهد شد.
سرفصل دوره
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با واحد آموزش فرهنگسرای فناوری اطلاعات واقع در تقاطع کارگر و جمهوری با شماره 66902130تماس حاصل فرمایید.